Hovězí karbanátky s ovesnými vločkami
Milujete karbanátky? My ano! Zkoušeli jste už hovězí karbanátky s ovesnými vločkami? Nejsou úplně tradiční, ale jsou výborné, to mi věřte!
Na karbanátky jsem potřebovala:
500 g mletého hovězího
80 g ovesných vloček
150 ml mléka
1 cibuli
4 stroužky česneku
1,5 lžičky soli
1 lžičku koření na mleté maso
1 lžičku majoránky
mouku na obalení
1. Cibuli a česnek jsem posekala najemno. Pak jsem všechny ingredience (kromě mouky na obalení) dala do mísy a rukou pořádně promíchala. Hotovou směs jsem nechala odpočinout v ledničce hodinu.
2. Pak jsem začala tvarovat karbanátky. Moje maminka mě naučila jak „naklepat“ karbanátky, aby byly nadýchané. Naberte masovou směs velikosti karbanátku a se vši sílou mrskněte s tím o dno mísy. Proces opakujte 5-10krát. Nejen, že je to skvělé antistresové cvičení, ale do karbanátku se dostane vzduch a je pak jemnější a lépe drží tvar. Celý postup jsme s maminkou nafotily pro vás:
3. Karbanátky jsem obalila v mouce a pomalu usmažila z obou stran. Hotovo!
Napsat komentář