Zapékané müsli
Nejraději mám snídani, těším se na ni už od večera a představa zapečeného müsli s jogurtem a džemem mě spolehlivě vyžene z postele.
Tento recept opakuji stále dokola už přes rok a vím jistě, že müsli mě nikdy neomrzí. Původní recept jsem přečetla u Markéty (eat run love) a postupně ho změnila do současné podoby.
Na müsli jsem potřebovala:
ovesné vločky
50 g corn flakes
40 g ovesných otrub
120 g slunečnicových semínek
60 g lískových oříšků
špetku mleté skořice
60g másla
4 lžíce medu
1 lžíce datlového sirupu
1. Do mísy jsem dala vločky, oříšky, semínka, otruby a skořici. Corn flakes jsem dala do sáčku od vloček a rozdrtila rovnou části paličky na maso a přidala k dalším sypkým ingrediencím.
2. Med a máslo jsem rozpustila v mikrovlnce a pak do stejného talíře přimíchala datlový sirup. Sypké a tekuté ingredience jsem pořádně zamíchala a vyložila na plech. Já mám nepřilnavý plech od Miele, na obyčejný plech dejte raději pečící papír. Müsli jsem pekla v troubě na 150 stupňů 30 min.
6.10.2014 at 17:39 |
Mášo, moc děkuju za inspiraci, müsli jsem vyzkoušela, akorát ingredience jsem trochu přizpůsobila tomu, co zrovna bylo doma 🙂 Je opravdu výborné, chutnalo i kolegyním v divadle!
7.10.2014 at 6:14 |
Díky Joli, jsem ráda, že vám chutnalo!